hangfogó band

 

A debreceni Hangfogó Band 2012-ben ünnepelte megalakulásának 27. évfordulóját. A programjaink között három színházi jellegű koncertműsor, rock 'n' roll party, szalonzene, country koncert, valamint gyerekeknek szóló program is szerepel.

Az elmúlt esztendőkben ezeket Európa 14 országába, valamint hazánk számos művelődési intézményében, klubokban, fesztiválokon, különféle bálokon, partikon és nagyrendezvényeken mutattuk be.

 

 a hangfogó története

 

A zenekar 1985-ben alakult meg Debrecenben. Kezdetben country-folk zenét játszottunk, de a hamarosan bekövetkezett tagbővítéssel - mely együtt járt a hangszeres felállás változásával - új stílusok felé kezdtünk kacsintgatni. Ez találkozott a közönség tetszésével, egyre több fesztiválra, ifjúsági találkozóra, művelődési intézménybe és egyetemi klubba kaptunk meghívást az egész országból.
Az áttörést egy sajátos rendezésű, színházi jellegű koncertműsorunk jelentette, - A Csend hangjai - melyben legendás pop-rock zenészek és zenekarok dalai és a beat költők versei hangzottak el magyar nyelven. Ezt követte 1989-ben a Farkasvadászat c. Viszockij emlékműsorunk, melyet az előzőhöz hasonló felfogásban vittünk színpadra. Újabb sorsforduló volt a zenekar életében az 1993-as év, amikortól 13 éven keresztül saját klubunk volt Debrecen belvárosában. A Hangfogó Klubban egyrészt minden pénteken este vártuk a táncolni-szórakozni vágyó közönséget, másrészt klubkörülmények között találkozhattak a debreceniek országos hírű sztárokkal.
A csapat - amely ma is aktív - 2013 őszén ünnepli fennállásának 28. évfordulóját. Azt gondolom, hogy itt illik megemlíteni azon zenészeket, akik az elmúlt években a zenekar tagjai voltak, néhányukkal ma is van közös munkánk: Szabó Attila, Horányi László, Velkey Péter, Figeczki Tamás, Lámer Emil, Pogácsás István, Csősz János, Sütő Sándor, Gombos Géza, Kiss Sándor és Dudás János.

A műsorainkat megtekinthetik a honlap különféle rovataiban, a saját szerzeményű dalaink pedig hallhatók  a youtube-on.


Mohos Péter
zenekarvezető

 

referenciák

 

Cleveland, Country fesztivál, 1993.

Nürnbergi tartományi magyar bál, 1993 - 2006 között 8 alkalommal

Pécsi Országos Színházi Találkozó, 2004 - 2005.

EFOTT, 1988 - 2004 között 12 alkalommal

Nürnbergi Tavaszi Fesztivál, könnyűzenei fődíj, 2000.

Gyermekműsorunkról 2 alkalommal készült Tv felvétel.