Deák Szabolcs

 

 

 

Deák Szabolcs - Dob, ütőhangszerek


A Hangfogó Band legfiatlabb tagja vagyok, akár az éveim számát, akár a csatlakozás dátumát tekintve.
Tanulmányaimat a debreceni Bányai Júlia Általános Iskola zenetagozatán kezdtem, majd a Simonffy Emil Zeneiskola ütő tanszakán végeztem. Akkoriban még nem igazán érdekelt a könnyűzene, az időm nagy részét a Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar kötötte le. Próbákkal és fellépésekkel telt éveket töltöttem a zenekarban, rengeteg fellépésünk volt szerte e hazában, de évente 2-3 alkalommal külföldön is vendégszerepeltünk.
A nyolcvanas évek végén kezdtem kacsintgatni a könnyűzene - elsősorban a rock - irányába, de tudtam, hogy ehhez képezni kell magamat. 1988-92 között Budapestre jártam kurzusokra, Nesztor Iván magántanítványaként.Az első debreceni zenekarom a Calandra együttes volt, ahol rengeteget tanultam a rock műfaj rejtelmeiből. Eztán következett az August Förster Reservation, amely formáció a legnépszerűbbek közé tartozott Debrecenben és az egész országban.
2000-ben keresett meg a Hangfogó Band billentyűse azzal, hogy legyek a banda dobosa. Nem sokat gondolkodtam a felkérésen, már régen ismertem a csapat stílusát, tetszett a színes repertoár, az a sokféle műsor, amiket ők képviseltek. Igent mondtam, s azóta is itt vagyok - remélem, hogy mindannyiunk megelégedésére!